Vragen?

Bel ons op:

0348 - 40 94 48

Maandag tot vrijdag
07:30 - 17:00 uur

Heeft u een vraag en wilt u door één van onze medewerkers teruggebeld worden? Vul dan de onderstaande gegevens in.

Mag lassen


Mag lassen is een veelgebruikte manier van lassen, voor zowel hobbymatige als professionele lassers. Bij mag lassen last u, net als bij mig lassen, met een lasapparaat die tijdens het lassen continue een draad aanvoert.

MAG staat voor Metal Active Gas. De naam komt van het smeltbad van de lasmachine. Deze wordt tijdens het lassen beschermd door een beschermgas (active gas), bijvoorbeeld koolstofdioxide (CO2). Dit beschermgas is goedkoper dan het metal inert gas dat gebruikt wordt door bij mig lassen. Echter: het actieve gas heeft een ongunstige invloed op de kwaliteit van de uiteindelijke las. Daarom verkoopt Welding Planet op dit moment geen mag lasapparaten meer. 

Twijfelt u tussen verschillende lasapparaten? Neem dan telefonisch contact met ons op! Wij helpen u graag verder en adviseren u in de keuze.

Bedenktijd
Voor alle mag lasapparaten op de site geldt: u hebt 14 dagen bedenktijd, na de aankoop. Mocht u na enkele dagen dus als nog terug willen komen op uw aankoop, dan kunt u het mag lasapparaat gewoon aan ons terugsturen. Wij storten het bedrag dan op uw rekening terug.